WHEYROSE je bielkovina s prídavkom tráviacich enzýmov a kúskov lyofilizovaného ovocia. Je ľahko stráviteľný, ľahko a rýchlo dodáva bielkoviny, môžu ho konzumovať aj ľudia s intoleranciou laktózy a výborne chutí, takže sa hodí ako prísada do jedál a dezertov.
Čo je to WHEYROSE?
WHEYROSE je vysokoproteínový doplnok založený na najkvalitnejšom bezlaktózovom srvátkovom proteínovom koncentráte (Whey Protein Concentrate), ktorý sa považuje za jeden z najlepších zdrojov bielkovín v našej strave. Srvátkový proteín sa vyznačuje ľahkým trávením, rýchlou absorpciou a vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín s rozvetveným reťazcom.
Náš produkt sme navyše obohatili o komplex tráviacich enzýmov DigeZyme® patentovaný americkým laboratóriom Sabins.
Skladá sa z piatich tráviacich enzýmov, ako sú amyláza, celuláza, lipáza, laktáza a proteáza. Tráviace enzýmy pomáhajú rozkladať makromolekuly na menšie prvky, aby sa zložky z potravy a živín mohli ešte lepšie vstrebávať. To pomáha minimalizovať alebo dokonca odstrániť tráviace ťažkosti.
Čo je to bielkovina?
Bielkoviny sú nevyhnutnou makro zložkou každodennej stravy, v tele zohrávajú dôležitú úlohu. Tvoria štruktúru svalov a iných tkanív a sú súčasťou buniek kože, vlasov a nechtov. Bielkoviny, presnejšie aminokyseliny, ktoré obsahujú, slúžia predovšetkým na obnovu poškodených tkanív a buniek a sú hlavnými stavebnými prvkami hormónov a enzýmov.
Konzumácia bielkovín podporuje obnovu svalových bielkovín a zvyšuje prírastok svalovej hmoty (buduje svalovú hmotu). Bielkoviny urýchľujú regeneráciu po tréningu. Sú dôležité najmä pre aktívnych ľudí, športovcov, ľudí, ktorí dbajú o svoju postavu a regeneráciu. Ak vám záleží na väčších výhodách fyzickej aktivity a vaším cieľom je vyformovať si krásne a fit telo, WHEYROSE je pre vás ideálnym produktom.
Bielkoviny tiež zohrávajú kľúčovú úlohu pri chudnutí. Tréning, strava, regenerácia a najkvalitnejší proteínový doplnok WHEYROSE zaručujú úspech a dosiahnutie všetkých vašich cieľov k vysnívanej postave.
Pár slov o laktóze
Laktóza je mliečny cukor vyrobený z molekúl glukózy a galaktózy. Laktóza sa prirodzene vyskytuje v mlieku - kravské mlieko obsahuje 4,6 až 4,9 g laktózy na 100 g. Laktóza sa nachádza aj v mnohých ďalších výrobkoch vrátane zmrzliny, kefíru, cmaru, bieleho syra, smotany alebo prírodného jogurtu. Laktóza je v dojčenskom veku nevyhnutná. Enzýmom zodpovedným za jej trávenie je laktáza, ktorej aktivita v ďalších fázach ľudského vývoja klesá, čo vedie k intolerancii laktózy a vzniku problémov v tráviacom systéme.
Ako sa prejavuje intolerancia laktózy a aké spôsobuje ťažkosti?
Intolerancia laktózy je v súčasnosti veľmi častým ochorením, ktoré sa aktivuje pri nedostatku laktázy, enzýmu potrebného na štiepenie laktózy. Neznášanlivosť sa prejavuje nepríjemnými ochoreniami tráviacej sústavy. Ľudia s intoleranciou laktózy sa sťažujú okrem iného na nevoľnosť, bolesti brucha, plynatosť, koliku.