Recept na proteínovú zmrzlinu s 3 ingredienciami

Niekedy vás náhle prepadne chuť na niečo sladké – ako keby vám niekto v hlave vyvolal spomienku na dovolenku. Niečo ľahké, chladné, čo sa dá pripraviť rýchlejšie, ako sa rozhodnúť, či máte ísť do obchodu alebo zostať doma. Táto proteínová zmrzlina vznikla práve z takéhoto impulzu: z vecí, ktoré máte po ruke, dvoch otočení mixérom a trochy fantázie. A výsledok? Nevinná jednoduchosť, prekvapivo krémová konzistencia a príjemná dezertová chuť.

proteínová zmrzlina

  1. Zmrzlina, ktorá chutí ako domáca verzia „cookies & cream“
  2. Prečo stojí za to ich pripraviť?
  3. Zložky
  4. Príprava
  5. Nutričné hodnoty – 1 porcia
  6. Prečo táto dezertná zmrzlina dobýva internet?

Zmrzlina, ktorá chutí ako domáca verzia „cookies & cream“

Čokoládová ovocná omáčka vytvára hladkú základňu s intenzívnou chuťou, tvaroh jej dodáva krémovú konzistenciu a drvené sušienky pridávajú chrumkavosť, čo robí obrovský rozdiel pri každom súste. Celé to chutí trochu ako zmrzlinový dezert z kaviarne, len bez toho všetkého rozruchu a čakania. Perfektný nápad na večer, horúce popoludnie alebo len sladkú prestávku počas dňa.

Prečo stojí za to ich pripraviť?

Pretože ide o dezert, ktorý funguje, keď ho najviac potrebujete – rýchlo, bez námahy a bez pocitu, že „musíte tvrdo pracovať“. Celú základňu tvoria dve ingrediencie a sušienka z nich urobí prémiovú verziu. Môžete pridať ovocie, orechy, viac ovocného želé alebo ho nechať minimalistický – každá kombinácia bude chutiť inak. Je to recept, ktorý má rád improvizáciu.

Zložky

  • 1 ľahký tvaroh (200 g)
  • 3 čajové lyžičky Choco in Jelly (45 g)
  • 1 sušienka (8 g)

Príprava

Tvaroh nalejte do misy mixéra a zmiešajte s dvoma čajovými lyžičkami Choco in Jelly, kým nevznikne hladký, jednotný krém. Zmes preložte do misy a jemne vmiešajte ďalšiu čajovú lyžičku ovocného želé – môžete s ním vytvoriť mramorové pruhy, ktoré po zmrazení vyzerajú obzvlášť chutne. Nakoniec rozdrvte sušienku medzi prstami a posypte ňou povrch, aby po vychladení vznikla chrumkavá vrstva.

Dezert vložte na 2–3 hodiny do mrazničky. Po uplynutí tejto doby sa zmes premení na mäkkú proteínovú zmrzlinu, ktorá chutí najlepšie krátko po vyňatí z mrazničky – vtedy je jej krémovitosť dokonalá.

Nutričné hodnoty – 1 porcia

Energia: 245 kcal

Sacharidy: 18,8 g

Bielkoviny: 25,0 g

Tuky: 8,5 g

Prečo táto dezertná zmrzlina dobýva internet?

Pretože sú úprimné vo svojej jednoduchosti – žiadna námaha, žiadne výčitky, žiadna zložitosť. Stačí mixér, pár minút a malá miska niečoho naozaj lahodného. A mimochodom, môžete ich prispôsobiť svojej nálade: viac čokoládové, viac ovocné, viac chrumkavé. Takáto flexibilita je ich najväčšou silou.

OHODNOŤTE ČLÁNOK:
0 / 5 5 0
SFD