Aký med na prechladnutie a imunitu?

Prechladnutie, aj keď môže byť nepríjemné, zvyčajne nie je nebezpečné. Zvyčajne sa dá prekonať bez užívania rôznych liečiv každých pár hodín. Namiesto toho je možné organizmus podporiť produktmi prírodného pôvodu, ktorých fungovanie nie je skomplikované množstvom vedľajších účinkov. Medzi vhodné príklady patrí med.

med

Pomáha med pri prechladnutí?

Med má množstvo zdraviu prospešných vlastností. Má dlhoročnú tradíciu využívania nielen v potravinárstve, ale aj v medicíne. Tisíce rokov je cenený okrem iného na zabránenie množeniu mikroorganizmov. Využíva sa na zmiernenie príznakov infekcií rôzneho pôvodu a najčastejšie pri tých, ktoré postihujú dýchacie cesty alebo na kožných ranách.

Med je bohatý na biologicky aktívne zlúčeniny a vyznačuje sa vysokou lepkavosťou, vďaka čomu má ochranné vlastnosti. Obe vlastnosti umožňujú efektívne využitie vo vyššie uvedených prípadoch. Med si však získal mimoriadnu obľubu najmä pri liečbe prechladnutia. Bežne sa používa hlavne na zmiernenie bolesti hrdla alebo kašľa.

Ako užívať med pri prechladnutí?

Med je počas infekcií dýchacích ciest možné užívať rôznymi spôsobmi. Jedným z najpopulárnejších spôsobov je pridávanie do nápojov. Keďže je hydratácia jednou z najdôležitejších súčastí väčšiny stratégií „dostania sa znova do formy”, doplnenie vody zdraviu prospešnou látkou je vhodnou myšlienkou. Pitie minimálne 8 až 9 pohárov vlažnej vody denne obohatenej o med a citrón (prípadne o štipku soli) dokáže posilniť telo oslabené dehydratáciou a slabosťou.

Ďalšou možnosťou, po ktorej môžete siahnuť, je pridanie zázvoru a kurkumy, ktoré majú protizápalový účinok. Čoraz viac sa v ponuke navyše objavuje med s rôznymi príchuťami a antioxidačnými prísadami, akými sú pomarančová kôra či maliny. Med, bez ohľadu na jeho formu, sa môže pridávať aj do čaju, bylinkových nálevov alebo jedál (šaláty, ovsené vločky, koktaily).

med allnutrition

CHUTNÝ PASTOVANÝ MED V TROCH PRÍCHUTIACH

Aký med zvoliť na imunitu?

Na posilnenie organizmu pri prechladnutí je najvhodnejšie používať med prírodného pôvodu. Syntetické náhrady sú zdrojom najmä jednoduchých cukrov a neobsahujú biologicky aktívne látky, ktoré vytvárajú hodnotu pravého medu. Syntetický med preto môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Okrem bežného, ??neupravovaného medu stojí za zváženie použitie pastovaných medov s funkčnými prísadami.

Použitie ovocia, kakaa alebo iných prísad bohatých na antioxidanty v týchto typoch produktov dokáže nielen vylepšiť chuť, ale aj podporiť zdravie. Zlepšenie chuti medu a jedál a výrobkov, do ktorých sa pridáva je dôležité okrem iného aj preto, že pri bolesti hrdla a kašli sa často stratí chuť do jedla.

Ak vezmeme do úvahy, že účinnosť liečby prechladnutia pomocou liečiv sa často rovná len účinku placeba, určite stojí za úvahu „držať“ sa prírodných produktov s tisícročia starou tradíciou terapeutických účinkov, ako je napríklad med.

OHODNOŤTE ČLÁNOK:
0 / 5 5 0
SFD
Váš košík (...)
Produkt bol pridaný Produkt bol odstránený Do vášho košíka boli pridané produkty z iného zariadenia Váš košík sme obnovili z iného zariadenia
Produkt bol pridaný