Bielkoviny v tekutej verzii - oplatí sa užívať?

Jednou zo základných živín v našej strave sú bielkoviny, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v každom ľudskom tele. Sú zodpovedné za bunkovú štruktúru, regeneráciu tkanív, je dôležitým prvkom imunitného systému, ovplyvňujú tvorbu enzýmov, krvi a hormónov.

ŽENA V KUCHYNI - VAJEČNÝ BIELOK

  1. Bielkoviny - zdroj potrebných aminokyselín
  2. Kompletný vaječné bielkoviny s kompletnou sadou aminokyselín
  3. Základ mnohých jedál v každej kuchyni
  4. Čo je vo vajci?
  5. Neváhajte - vyskúšajte LIQUID EGG WHITES značky ALLNUTRITION
  6. Zdravie, bezpečnosť a trvanlivosť

Bielkoviny - zdroj potrebných aminokyselín

Proteíny sa skladajú z aminokyselín, ktoré sa podieľajú na neustálom metabolizme v tele. Niektoré z nich však neprodukuje človek, preto je dôležité vybrať vhodné zdroje bielkovín, aby boli pre telo čo najhodnotnejšie. Aminokyseliny môžeme rozdeliť okrem iných na endogénne, t.j. tie, ktoré sú produkované zmenami v organizme, a exogénne, tie, ktoré musia byť dodávané jedlom.

Kompletný vaječné bielkoviny s kompletnou sadou aminokyselín

Vajcia sú považované za kompletné bielkoviny s vysokou biologickou hodnotou, pretože poskytujú všetky esenciálne aminokyseliny. Tento mimoriadne obľúbený potravinový výrobok sa používa do slaných aj sladkých jedál. Všestrannosť využitia vajec z nich robí pre mnohých ľudí nenahraditeľný prvok stravy.

Základ mnohých jedál v každej kuchyni

Používajú sa na pečenie, palacinky, koláče, vafle a sušienky. Sú aj v slaných jedlách a sú základom mnohých obľúbených jedál, ako sú omelety, miešané vajíčka a shakshuka. Nie každý si však môže dovoliť neobmedzenú konzumáciu vajec, pretože tento produkt, aj keď je pre telo hodnotný, obsahuje tuky, ktoré treba v niektorých prípadoch obmedziť. Zložitá štruktúra vajec však spôsobuje, že sa ich využitia v kuchyni nemusíme vzdať.

Čo je vo vajci?

Väčšinu hmotnosti vajec tvorí bielko vajca, ktoré na rozdiel od žĺtka obsahuje oveľa menej tuku, vďaka čomu je menej kalorické, no stále má väzbové funkcie, ktoré sa využívajú v kulinárskom umení. 

Produkt/časť

Sacharidy

Bielkoviny

Tuky

Energia

Celé vajce

0,4 g

12 g

10 g

143 kcal.

Bielko vajca

0,2 g

10,9 g

0,2 g

52 kcal.

Žĺtko

0,7 g

15,9 g

26,5 g

322 kcal.

 

Tabuľka: Približné množstvo živín a energie v 100 g jedlých častí vajec.

Bielka vajec sa dajú použiť na prípravu nízkoenergetických a nízkotučných jedál, ako sú omelety, placky, koláče, alebo ako prídavok do cestovín či slaného keksíka. Tieto jedlá tak nestrácajú požadovanú štruktúru a konzistenciu a môžu byť aj ideálnym zdrojom kvalitných a ľahko stráviteľných bielkovín, čo je dôležité najmä pre aktívnych ľudí, pri chudnutí či starších ľudí.

Neváhajte - vyskúšajte LIQUID EGG WHITES značky ALLNUTRITION

Z ekonomického hľadiska však nie každý chce utrácať peniaze za celé vajcia a využiť len asi 60 % ich hmotnosti. Preto vznikol produkt LIQUID EGG WHITES od ALLNUTRITION s obsahom tekutých vaječných bielkov, ktoré boli pasterizované, aby bola zabezpečená dlhšia trvanlivosť ako u tradičných vajec.

https://allnutrition.sk/ALLNUTRITION_Liquid_Egg_Whites-opis42509.html

Zdravie, bezpečnosť a trvanlivosť

Okrem toho otvorená fľaša LIQUID EGG WHITES nemusí byť v chladničke. Jedna fľaša výrobku obsahuje okolo 16 bielok vajca, ktoré môžu byť využité ako doplnok k jedlu. Oplatí sa venovať pozornosť zloženiu, pretože 100 g LIQUID EGG WHITES poskytuje len 58 kalórií a až 10 g plnohodnotných bielkovín, ktoré WHO v 60. rokoch uznala za vzorové, teda také, ktoré obsahujú aminokyselinový profil optimálny pre potreby ľudského tela.

LIQUID EGG WHITES je produktom, ktorý si nájde miesto v každej kuchyni, nezávisle od toho či máte diétu, alebo sa snažíte rýchlo a ekonomicky pripraviť obľúbené jedlá.

REKLAMNÝ MATERIÁL.

OHODNOŤTE ČLÁNOK:
0 / 5 5 0
SFD
Váš košík (...)
Produkt bol pridaný Produkt bol odstránený Do vášho košíka boli pridané produkty z iného zariadenia Váš košík sme obnovili z iného zariadenia
Produkt bol pridaný