Recept na tapiokový dezert s Whey Isolate Tropical a ovocím

Tento dezert kombinuje krémovú jemnosť tapioky s exotickou chuťou ovocia a tropickým nádychom srvátkovej bielkoviny. Je ľahký, elegantný a ideálny ako záver jedla alebo sladká desiata počas dňa. Vyzerá impozantne v dezertnej miske, ale jeho príprava je jednoduchá.

tapiokový dezert s izolátom srvátkovej bielkoviny Tropické ovocie

  1. Exotická krémovosť s ovocnou sviežosťou
  2. Zložky (2 porcie)
  3. Príprava
  4. Prečo stojí za to ho pripraviť?

Exotická krémovosť s ovocnou sviežosťou

Perličková textúra tapioky sa po uvarení stáva zamatovou a jemnou, dokonale sa mieša s kokosovým mliekom. Pridaním Whey Isolate Tropical sa dosiahne výrazná ovocná chuť, ktorá prirodzene dopĺňa mango, kiwi a pitayu. Celé jedlo je jemne sladké, svieže a príjemne osviežujúce, najmä keď je vychladené.

Zložky (2 porcie)

  • 1/3 šálky tapiokových perličiek
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 1/4 šálky vody
  • 1 lyžica Whey Isolate Tropical
  • 1 lyžica chia semien
  • 1–2 lyžice medu alebo agávového sirupu ALLNATURE
  • 1 mango
  • 1 kiwi
  • 1/2 pitaya
  • niekoľko lístkov mäty (voliteľné)

Príprava

tapiokový dezert s izolátom srvátkovej bielkoviny Tropické ovocie

Nalejte kokosové mlieko a vodu do hrnca a priveďte do varu.

Pridajte tapiokové perličky, znížte teplotu a varte asi 12–15 minút, pričom často miešajte, kým perličky nebudú takmer úplne priehľadné a zmes výrazne nezhustne. Hrniec odstavte z ohňa a nechajte niekoľko minút odstáť, aby tapioka stabilizovala svoju konzistenciu.

Keď zmes mierne vychladne, pridajte lyžicu Whey Isolate Tropical a dôkladne premiešajte, kým sa prášok úplne nerozpustí. Potom pridajte chia semienka a oslaďte medom alebo agávovým sirupom podľa chuti.

Ovocie pripravte tesne pred podávaním: mango nakrájajte na kocky, kiwi nakrájajte na polovičky a dračie ovocie nakrájajte na kocky. Tapioku preložte do pohárov alebo šálok a navrch pridajte čerstvé ovocie. Môžete jemne pokvapkať ďalšou porciou medu alebo agávového sirupu a ozdobiť lístkami mäty.

Prečo stojí za to ho pripraviť?

Pretože je to dezert, ktorý spája vizuálnu príťažlivosť s praktickými ingredienciami. Môžete ho bezpečne pripraviť vopred, dobre sa uchováva v chladničke a ponúka veľa možností na úpravu množstva ovocia a sladkosti. Je ideálny ako po tréningu, tak aj ako ľahký dezert po večeri.

OHODNOŤTE ČLÁNOK:
0 / 5 5 0
SFD