Recept na vegánsku granolu s čučoriedkami a kokosovým jogurtom

Niektoré raňajky sú jemným začiatkom dňa – sú sýte, ale nie ťažké, voňajú čerstvosťou a majú v sebe niečo upokojujúce. Táto vegánska granola je práve taká: chrumkavá, jemne karamelizovaná vďaka javorovému sirupu a plná orechov, ktoré jej dodávajú charakter. V kombinácii s kokosovým jogurtom vytvára misku, ktorá vyzerá ako zdravý dezert a chutí ešte lepšie.

vegánska granola s čučoriedkami a kokosovým jogurtom

  1. Chrumkavá, aromatická a plná rastlinnej energie
  2. Ingrediencie na javorovú granolu s čučoriedkami
  3. Zložky na kokosový jogurt
  4. Príprava
  5. Prečo sa oplatí pripraviť?

Chrumkavá, aromatická a plná rastlinnej energie

Javorová aróma, jemný kokos a prirodzená sladkosť čučoriedok dodávajú tejto granole hĺbku a príjemnú „teplú“ notu. Keď ju vyberiete z rúry, vonia ako malá domáca pekáreň a v kombinácii s krémovým kokosovým jogurtom a pridanými rastlinnými bielkovinami poskytuje dokonalú rovnováhu medzi dezertným potešením a výživným jedlom.

Ingrediencie na javorovú granolu s čučoriedkami

  • 40 g ovsených vločiek
  • 20 g nasekaných vlašských orechov
  • 20 g nasekaných mandlí
  • 20 g slnečnicových semien
  • 20 g tekvicových semien
  • 20 g kokosových vločiek
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja
  • 50 g sušených čučoriedok

Zložky na kokosový jogurt

  • 150 g kokosového jogurtu
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu (voliteľné)
  • 1 odmerka (cca 30 g) VEGAN PROTEIN

Príprava

Vo veľkej mise zmiešajte ovsené vločky, orechy, mandle, slnečnicové semienka, tekvicové semienka a kokosové vločky a premiešajte, aby sa rovnomerne rozložili. Pridajte javorový sirup a roztopený kokosový olej a znovu premiešajte, aby vznikla vlhká, mierne lepkavá zmes. Granolu rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15–20 minút pri 160 °C, kým nezíska zlatohnedú farbu. Po vychladnutí vmiešajte sušené čučoriedky.

V samostatnej miske zmiešajte kokosový jogurt s javorovým sirupom (ak chcete sladší výsledok) a VEGAN PROTEIN. Do misy dajte porciu granoly a navrch jogurtovú smotanu. Môžete ju ozdobiť čerstvými čučoriedkami alebo štipkou orechov.

Prečo sa oplatí pripraviť?

Je to rýchla, praktická a 100 % rastlinná raňajka, ktorú si môžete pripraviť vopred – po upečení granola vystačí na niekoľko porcií. Každá miska dodá energiu, vlákninu a zdravé tuky, a s pridaním VEGAN PROTEIN sa stane vyváženým jedlom, ktoré je ideálne pred prácou, po tréningu alebo ako ľahký obed.

OHODNOŤTE ČLÁNOK:
0 / 5 5 0
SFD