Každý človek potrebuje v strave bielkoviny, ale aktívni ľudia musia tejto základnej, ba kľúčovej zložke stravy venovať osobitnú pozornosť. Bielkoviny sa najčastejšie získavajú z produktov živočíšneho pôvodu, t. j. z mäsa, rýb, mliečnych výrobkov a vajec, ale môžu sa nachádzať aj v produktoch rastlinného pôvodu, ako sú strukoviny a orechy.
- Úloha bielkovinových doplnkov
- Prečo práve srvátkový proteín?
- Prečo enzýmy v doplnku výživy?
- Prečo probiotiká v doplnku výživy?
Napriek takým rôznorodým a ľahko dostupným zdrojom bielkovín má mnoho ľudí problém s dostatočným príjmom tejto makroživiny. Je to preto, že fyzicky aktívni ľudia majú oveľa vyššiu potrebu tejto makroživiny, ktorá môže dosahovať až 2,5 g na kilogram telesnej hmotnosti. V niektorých jedálničkoch je preto potrebných až 300 g bielkovín denne.
Úloha bielkovinových doplnkov
V takom prípade mnohí ľudia začnú do svojho jedálnička zavádzať proteínové doplnky, ktorých hlavným účelom je zabezpečiť kompletný prísun bielkovín rýchlym a príjemným spôsobom. Jedným z takýchto výrobkov je ALLNUTRITION PRO WHEY+ (PRO SERIES), ktorý je zmesou srvátkového proteínového izolátu a koncentrátu. Vďaka svojmu zloženiu je tento výrobok ideálny ako potréningový kokteil a ako súčasť jedál podávaných počas dňa, napr. do rannej ovsenej kaše.
Prečo práve srvátkový proteín?
Srvátková bielkovina sa vyznačuje veľmi vysokou biologickou hodnotou, čo z nej robí ideálny výrobok na pokrytie potreby bielkovín. Poskytuje všetky esenciálne aminokyseliny vrátane esenciálnych aminokyselín, t. j. tých, ktoré si telo nedokáže vyrobiť samo. PRO WHEY+ poskytuje 22 až 23 g bielkovín v každej porcii v závislosti od použitia jednej z piatich lahodných príchutí (dvojitá čokoláda, slaný karamel, jahoda-med, biela čokoláda-kokos, vanilka-krém).
ZMES NAJKVALITNEJŠIEHO SRVÁTKOVÉHO PROTEÍNOVÉHO KONCENTRÁTU A SRVÁTKOVÉHO PROTEÍNOVÉHO IZOLÁTU
Prečo enzýmy v doplnku výživy?
Vďaka ideálnej krémovej konzistencii a vynikajúcej rozpustnosti je táto výživová látka chutná vo forme zamatového kokteilu. Stojí však za zmienku, že napriek neuveriteľnej chuti sa v tomto výrobku nenachádza ani gram pridaného cukru. Namiesto toho sú v jeho receptúre použité dve inovatívne zložky. Jednou z nich sú patentované tráviace enzýmy DigeZyme®, ktoré pochádzajú z amerického laboratória Sabinsa. Zahŕňajú amylázy, celulázy, lipázy, laktázy a proteázy, ktoré rozkladajú molekuly sacharidov, bielkovín a tukov, čím odľahčujú tráviaci systém a poskytujú výrobku lepšiu stráviteľnosť
Prečo probiotiká v doplnku výživy?
ALLNUTRITION PRO WHEY+ navyše obsahuje probiotický prípravok Lactospore®, ktorého základom sú mikroorganizmy produkujúce kyselinu mliečnu. Toto probiotikum je založené na Bacillus coagulans MTCC 5856, ktorý sa vyznačuje veľmi vysokou teplotnou stabilitou, takže sa môže používať v potravinách, ktoré prechádzajú tepelnou úpravou*.
ALLNUTRITION PRO WHEY+ bude mať preto stále aktívne formy Bacillus coagulans aj po použití vo vhodnom pečive alebo chladených dezertoch. Toto skúmané a bezpečné probiotikum je prirodzenou súčasťou ľudskej mikroflóry a štúdie ukazujú, že ak sa používa vo forme doplnku, môže zmierniť klinické príznaky u pacientov s IBS.
ALLNUTRITION PRO WHEY+ (PRO SERIES)je funkčný a moderný proteínový doplnok, ktorý môžu používať nielen profesionáli a profesionálni športovci, ale aj ľudia, ktorí si chcú zabezpečiť čo najkvalitnejšie bielkoviny, ktoré budú dobre tolerované tráviacim systémom.
*LactoSpore® was found to be stable during baking (for 20–25 min at 205 °C) and storage at frozen conditions (20±2 °C). Some examples include 92% viability when used in banana muffins and 86% viability when used in waffles up to 12 months (Majeed et al., 2016).
Uvedený obsah má iba vzdelávacie a informačné účely. Starostlivo dbáme na jeho vecnú správnosť. Nemá však nahrádzať individuálne rady odborníka, prispôsobené konkrétnej situácii čitateľa.