Recept na pikantné karfiolové kúsky

Karfiol v tejto verzii dokazuje, že zelenina môže byť naozaj výrazná. Chrumkavá, jemne pikantná obalka a omáčka v ázijskom štýle vytvárajú kombináciu, ktorá sa hodí ako snack pri sledovaní filmu, tak aj ako sýta príloha k večeri. Tento recept premení jednoduchý karfiol na niečo oveľa zaujímavejšie.

pikantné kúsky karfiolu

  1. Výrazné chute v ľahkej, pečenej verzii
  2. Zložky
  3. Príprava
  4. Prečo stojí za to pripraviť túto verziu karfiolu?

Výrazné chute v ľahkej, pečenej verzii

Kombinácia múky a mliečneho cesta s pikantným korením vytvára jemný, zlatistý obal, ktorý dobre priľne k ružičkám karfiolu. Pikantná omáčka Habanero Hot Chili v kombinácii s medom, sójovou omáčkou, ryžovým octom a zázvorom vytvára glazúru s dokonalou rovnováhou pikantnosti, sladkosti a kyslosti. Dokončené sezamovými semienkami a pažítkou vyzerá pôsobivo a chutí ako jedlo z dobrej ázijskej reštaurácie.

Zložky

Na karfiol:

  • 1 veľká hlava karfiolu
  • 1 šálka múky
  • 1 šálka mlieka
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia

Na pikantnú omáčku:

  • 1/4 šálky pikantnej chilli omáčky Allnutrition Habanero
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice ryžového octu
  • 1 polievková lyžica sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička strúhaného zázvoru
  • 1 polievková lyžica sezamových semienok (na ozdobu)
  • pažítka (na ozdobu)

Príprava

pikantné kúsky karfiolu

Karfiol rozdeľte na malé ružičky. Vo veľkej mise zmiešajte múku, mlieko, cesnakový prášok, papriku, soľ a korenie, aby ste získali hladké, husté cesto. Rôzinky karfiolu namočte do cesta a nechajte prebytočné cesto odkvapkať. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 210 °C približne 25 minút, kým povrch nie je pekne zlatistý.

Medzitým pripravte omáčku: v miske zmiešajte omáčku Habanero Hot Chili, sójovú omáčku, med, ryžový ocot, sezamový olej, pretlačený cesnak a strúhaný zázvor. Miešajte, kým ingrediencie nevytvoria jednotnú polevu.

Keď je karfiol upečený, vyberte ho z rúry a jemne ho potrite pripravenou omáčkou. Vráťte ho späť na plech a pečte ďalších 10 minút, aby glazúra zhnědla a karamelizovala.

Po upečení posypte sezamovými semienkami a nasekanou pažítkou.

Prečo stojí za to pripraviť túto verziu karfiolu?

Pretože je to skvelý spôsob, ako spestriť svoje každodenné menu bez toho, aby ste museli smažiť alebo tráviť veľa času v kuchyni. Kúsky sú ľahké, aromatické a môžu sa podávať ako snack, večera alebo príloha k ryži alebo cestovinám. Tento recept je ideálny ako na rýchle jedlo, tak aj na pohostenie priateľov.

OHODNOŤTE ČLÁNOK:
0 / 5 5 0
SFD